pátek 22. srpna 2014

Otvárajte kasíno, dostal som chuť na víno!

9. - 10. 8. 2014


Na 9. a 10. srpna jsme i vyhradili special volno pro trip do…Atlantic City (dále jen AC)! Jaké 3 věci se vám vybaví, když slyšíte název tohoto proslulého městečka? Jop přesně tak, to všechno tam bylo. (Ke čtení tohoto článku se ideálně hodí tento song)

Sestava pro AC: Tuan, Peťan, Láďa, Tomáš, Honza, Eliška, Marcelka

Auto jsme si tentokrát nepůjčili z letiště, ale z Budget rental car. Jevil se jako nejlevnější možnot, rozhodně levnější, než Enterprise nebo debilní letiště. Nedivte se, když místo domluveného mini Vanudostanete SUV. Obdržíte většinou to, co mají momentálně na skladě, ale nevadilo nám. Dvě střešní okna, pěkný exteriér i interiér, zásuvky pro nabíječky a máme perfektní auto na plážo-trip.

Vyrazili jsme v 6 (s obvyklým zpožděním zpožděním) ráno. Cestou jsme to vzali přes Philadelphii, historické město, kde se např. podepisovala americká ústava, Georgem Washington. Někteří filmoví fanoušci si pod Philadelphií vybaví spíše typické schody před Museum of Art, 80. léta, boxerský ring, nebo boxování do zmrzlého masa…ano řeč je o filmovém snímku s názvem Rocky! Pak jsme jen prošli ulici s vlajkami různých států zavěšených na lampách podél cesty (zajímalo by mě proč zrovna výběr těchto vlajek), centrum s mrakodrapy, památky a zejména Liberty Bell. K jeho olíznutí jsme se bohužel nedostali, neboť fronta k němu byla absurdně dlouhá.

Vítězná fotka

I Rocky se přišel na mě podívat


Z Philly jsem měl dobrý pocit, město to bylo krásné, kupodivu čisté a hodně sportovně založené. Líbilo se mi více, než-li hlavní město USA. Z Philly do AC to už byl jen hoďka a půl. Vjezd do centra doprovázely naše výkřiky úžasu nad scenérií kasín, stovky outletů (no nekecám, obchoda za obchodem a VŠUDE SAMÉ SLEVY!) a nadherných pláží. Ubytování na noc jsme tu v žádném případě neřešili, za A drahé, za B již pronájem SUV stál hodně (370 $ = 3 dny = auto, pojištění, gps, 70 $ benzin).  3 dny z důvodu toho, že jsme si jej půjčili již 8.

AC se může pyšnit jedním z nejkrásnějších Boardwalků v celé US a má taky důvod! Ve vodě jsme blbi až do večera, no a navečer jsme se posilnili drinkama v autě, na pláži a pak vyrazili do kasina zarabit miliony. Sice to nebylo Las Vegas (do kterého se chystáme v září), ale rozhodně jeho atmosféra byla cítit ve vzduchu. Pro naši razii jsme si vybrali pro nás neznámé kasino Bally’s.


Story z kasina:

Me and Peťan: Hello, can you tell us, where can we find some poker table? I mean, for Texas hold’em.
Manager: You have to go down by stairs to bla bla and then sit at tables on the left.
…………….
Me and Peťan: Hi, we wanna buy in for 20 $, 2 players in 1 seat.
*not even 15 seconds and we already lost the first game*
Me: Ty volee, Peťane, my nehrajem Texas…tohle je stůl na Blackjack.
Peťan: Cože?! To zmáknem.
*we lost the second game in 2 minutes*

Možná bychom ty miliony získali, kdybychom seděli u správného stolu, možná ne. No získat 21 v Blackjacku nebylo zas tak lehké, jako ve filmech.

K ránu nás velmi slušně (bez ironie) vyhodila ochranka, za nezletilost. Nu, prošli jsme si tmavou pláž, pojedli Gyrose a usnuli na pláži. Tentokrát jsem měl na párku nějaké hlídkování, na pláži by se nám nic nestalo. Zjistil jsem, že tento bohémský styl cestování mi velmi vyhovuje, mít na párku a improvizovat. To je pohodička…co?



Na druhý den proběhlo opět koupání, volejbal a odpoledne outlety! No ty kráso, obchod za obchodem, slevy na slevě, let the gaaaames begin! Nejvíce mě oslovily obchody Tommy Hilfiger a Nike Factory, megavelké, hezké, široký sortiment, bezva slevy. Jestliže se někdy vydáte do Ameriky, ať už jako work&travel nebo shopping&travel, outletům se nevyhnete i kdybyste chtěli.
Nuže dovolená u Atlantského oceánu byla opravdu krásná, ale již jsme vystříleli tripy co jsme měli vyhlídnuté na východě. Nyní nás čeká několik celodenních otročin na Boardwalku, než se v září rozprchneme cestovat po státech. Naše skupinka si tedy vyhlídla západní pobřeží, ale cítím, že to chce ještě 1 závěrečný trip na východě, je třeba vidět toho víc!

Žádné komentáře:

Okomentovat