neděle 12. října 2014

Ocean City – Family Friendly City

Krátké připomenutí výletu do Ocean City ve dnech 27. – 28. 8. 2014


Mé (naše) přání bylo vyslyšeno, z neplánovaného nic, jsme zvládli učinit poslední, prázdninový, východoamerický trip. Taktéž byl posledním prázdninovým tripem ve složení  Tuan, Ladyslav, Peťan, Mitchna (feat. Viki).

Ráno jsme si jeli (busem) vyzvednout sedanové auto z autopůjčovny Budget. Na téhle společnosti se mi líbí to, že když nahlásíte vrácení auta po zavírací době, tak ho prakticky můžete vrátit, v kolik chcete. Tedy dokud nepřijde manažer a neotevře pobočku. Systém vrácení auta a klíčů spočívá v tom, že auto ponecháte zamčené na parkovišti a klíče vrátíte do zamčené dřevěné krabičky. V jiné půjčovně platíte „extra money“ za pozdní vrácení od jisté minuty, v Budgetu jsou 2 hodiny fuk, hehe (pozor, neplatí ovšem na letišti, ale jen v těch malých provozovnách).  Ani nemusíte uklízet drobky, stejně si to radši uklidí sami. Když si v USA pronajímáte auto, ve všech autopůjčovnách po vás budou chtít k předložení americkou kreditní kartu, pro různé nečekané události a co si budem povídat, prostě aby vám mohli strhnout každou maličkost. Nicméně když předložíte českou debetku, tak to jejich systémy berou jako kreditní a tím je vše ok. Dále passport a řidičák. Stačí EU, ten mezinárodní po nás ani nechtěli. Nejdřív to vypadalo, že kvůli zapomenuté debetky nikam nepojedeme, ale jako správní problem-solveři jsme to zmákli s přehledem a vyrazili…už po poledni.

Ocean City je resortní městečko nacházející se ve Státě Maryland. Během roku se zde žije menší počet lidí, ale během letní sezóny je zde narváno až k prasknutí. Často se OC přezdívá Family friendly city, neboť sem převážně přijíždějí rodiny s malými dětmi, ale i teenagery a veškeré podniky a atrakce jsou zaměřené především na tuto cílovou skupinu. Ony jsou 2 města tohohle názvu, to druhé v New Jersey, je v blízkosti Atlantic City.


Srovnání                 


                    Atlantic City                         X                         Ocean City
+      kasina, kluby, hospody                                        -       absence kasin, hospod, klubů (family friendly)
+      noční život o stupeň lepší                                   -       poklidnější noční život
-       absence unde 21 klubu (ale pro                        +      H2O Klub = vyhlášený klub pro „minors“ AKA
         vstup do kasina není                                                    „under 21 club“, bohužel operující jen v
         třeba mít 21, nesmíte však nebo                               úterní a čtvrteční noci
         byste neměli gamblit
-        zanedbanější pláže než OC (žádný                    +      hezčí, udržovanější pláže, větší vlny
         extrém), menší vlny



*V obou městech se nachází pecka Boardwalky, které jsou umístěny v TOP 10 USA, true story.
* V obou najdete skvělé, hlavně levné Outlety. Ty jsem popisoval již zde. V AC je obchodů víc, než v OC a jsou rozlezlé po celém centru. OC jistě stojí za návštěvu v hlavní sezoně, ale po sezoně, kde je méně lidí má taky své kouzlo.

Jak vypadal náš program? Tentokrát žádné dlouhé túry, taková potřebná chill pill dovolená od hlídání civilistů. Večer jsme chillovali, popili drinky, víno na pláži v lehátkách co jsme omylem našli. Zhruba ve 3 ráno jsme se sebrali a hupsli do vln oceánu si zaplavat. Otázka je, zda byly vlny bezpečnější, měli jsme boostnutou fyzičku nebo to vše byl jen klam?

Ubytování jsme s Peťanem měli opět zajištěné stylem „homeless on the beach“.  Je tam nízká šance, že by vás někdo okradl nebo vyhodil za spaní na veřejném místě, ještě když spíte v Lifeguard plavkách a mikině (:D) - „I’m Lifeguard on duty 24/7“. Skoro jsem umřel zimou, jak mi foukalo na mokré plavky, ale to probuzení za to stálo. To prostě chcete.↓




Lifeguards on duty. Vika taking selfie...
Návštěvu obou měst vřele doporučuji :)

Po odrazovém můstku v podobě 2 denní dovolené mě čekaly ještě 3 předlouhé služby, než konečně
začne západní dobrodrůžo úžo. Čekání nám ulehčilo přestěhování se z International Housu do hotelu Hilton (wohohoooooo) 150 m od nás. Nevím, jak se stěhovacím týmům podařilo přes tu obrovskou vzdálenost ztratit mé i Tomášovy kufry, ale stalo se (:D). Už mi hlavou běhaly vzpomínky z mého východoevropského tripu, z městečka Kaunas. Ačkoli jsem si myslel, že opět budu bez hadrů, o půl noci na nás zaklepal manažer s kufry, omluvou a pozornosti hotelu..novým kartáčkem na zuby (:D).

Poslední den po práci nám supervizoři přichystali rozlučkovou „párty“ na wavepoolu ve formě zdvojnásobených vln (lifeguards only). Nikdo se naštěstí neutopil…no ještě aby jo, to by nevypadalo zrovna dobře.   


¼ sestavy letošního léta, budou mi chybět…nuže vzhůru na cestování!





Žádné komentáře:

Okomentovat